*|MC_PREVIEW_TEXT|*
Online version in ENGLISH | Online versie in het NEDERLANDS
Version FRANCAISE en ligne | Online-Version auf DEUTSCH

Brussel
Maandag 31 januari 2022

School of Racing: racen kan u leren!

Zoals bij de meeste sporten kan een coach bij uw debuut in de autosport u veel tijd… en geld besparen. De Royal Automobile Club of Belgium, die erkend is door de Fédération Internationale de l'Automobile, doopt haar Racing School om tot de School of Racing, met de steun van Curbstone Events en beroepscoureur Sam Dejonghe. Een completer programma en een team van professionele coaches staan garant voor systematische vooruitgang en maximale veiligheid. U zal niet snel genoeg opnieuw naar school willen!

School of Racing

Begin 2022 lanceerde de Royal Automobile Club of Belgium, samen met haar partners Curbstone Events en professioneel autocoureur Sam Dejonghe, de School of Racing. Het doel van de school is om de autosport in België te promoten. Dat doet zij door opleidingen in vier disciplines aan te bieden: Karting, Circuit, Rally(cross) en… E-Sports oftewel virtueel racen, dat uitgegroeid is tot een onmiskenbare toegangspoort naar de autosport. Met de School of Racing beschikken (toekomstige) autocoureurs over een solide structuur om hen te begeleiden.

Ongeacht leeftijd en ervaring krijgt iedereen die in de School of Racing start de juiste ondersteuning om sneller vooruitgang te boeken en zich zo nieuwe doelen te kunnen stellen. Voor de jongsten kan deze school een eerste stap zijn naar een professionele racecarrière. Voor de ouderen is het de ideale context om hun passie voor autorijden naar hartenlust te beleven.


School of Racing

Vier niveaus voor een gepersonaliseerde opleiding

De essentie van een school is dat zij zich aanpast aan het niveau van haar leerlingen. Dat is zeker het geval in de School of Racing, die geschikt is voor beginners, maar ook voor rijders die al een beetje de kneepjes van het vak kennen en autocoureurs die aan competitie willen doen. Er worden vier verschillende niveaus aangeboden: Initiation (voor beginners), Advanced (voor mensen die al wat ervaring hebben) en tot slot Track Master en Racing Master voor ervaren coureurs. Track Master is bedoeld voor degenen die niet aan wedstrijden willen deelnemen of die hun vaardigheden verder willen perfectioneren alvorens de sprong te wagen. Racing Master, de top van de piramide van de School of Racing, biedt gepersonaliseerde coaching voor autocoureurs die zich optimaal willen voorbereiden op officiële wedstrijden, om onder begeleiding van hun coach mee te doen.


School of Racing

Karting en Circuit vanaf begin 2022

De School of Racing zal zich in het eerste jaar van haar bestaan toespitsen op Karting en Circuit, met een al vastgelegde kalender tussen februari en juli. Tijdens de opleiding krijgen Belgische circuits de voorkeur. Karting gebeurt indoor of op de circuits van Francorchamps, Genk en Mariembourg. De circuitraces worden op Spa-Francorchamps, Zolder en Mettet gereden. Een eventuele uitstap naar het buitenland is niet uitgesloten als dat nuttig is voor het leerproces. Rally(cross)- en E-Sportcursussen zullen eind 2022 van start gaan.

"Ik ben heel blij de RACB te kunnen steunen bij de lancering van hun nieuwe initiatief in samenwerking met Curbstone Events", zegt Sam Dejonghe, voormalig coureur van het RACB National Team, Formule E-testrijder en boegbeeld van de School of Racing. "Ik heb me een weg gebaand door de harde wereld van de autosport. Het is tot nu toe een geweldige reis geweest. Maar als ik het kon overdoen, zou ik als beginneling kiezen voor meer structuur en goede adviezen om me te kunnen concentreren op wat ik echt leuk vind... mijn racevaardigheden ontwikkelen. Ik ben vereerd dat de School of Racing me de kans biedt om bij te dragen tot deze verandering. De opleiding zal zwaar zijn, maar ons doel is duidelijk: een structuur creëren die perspectieven opent in de Belgische racewereld en die de groei van onze favoriete sport wereldwijd bevordert. Van karting tot de hoogste competitieniveaus."

De kalender van de School of Racing voor 2022, die u hieronder kunt downloaden, is nu beschikbaar op de website www.schoolofracing.be. Daar vindt u ook aanvullende informatie en het inschrijvingsformulier. Bovendien is de School of Racing nu ook te volgen op sociale media, zodat u werkelijk alles wat deze school te bieden heeft, kunt ontdekken.

KALENDER

karting schedule
> Download hier de 2022 Karting-kalender <


karting schedule
> Download hier de 2022 Circuit-kalender <

 
VOLG SCHOOL OF RACING
Facebook Instagram

SARAH CAMBIER
Information and Customer Relations
+32 473 23 35 64
info@schoolofracing.be 
www.schoolofracing.be

GRETA ROSADA
Press Contact and Communications

+32 497 46 98 96
greta@curbstone.net
www.curbstone.net
Follow us on:
Facebook Instagram Youtube
Copyright © Curbstone Events 2022. All rights reserved.
Sent to: *|EMAIL|* | unsubscribe | update profile | send to a friend